Diós-mézes, citromos krémmel
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 1 darab |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
tej | 2 evőkanál |
méz | 2 evőkanál |
cukor | 15 dekagramm |
darált dió | 15 dekagramm |
liszt | 30 dekagramm |
A krémhez
tej | 6 dl |
---|---|
liszt | 6 evőkanál |
cukor | 20 dekagramm |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
Ráma | 25 dekagramm |
A bevonáshoz
csokoládé | 15 dekagramm |
---|---|
étolaj | 2 evőkanál |
Desszertek: Diós-mézes, citromos krémmel a sok Krém recept közül.
Elkészítés
A tészta elkészítése: vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot és a Ramát felfőzzük, majd addig keverjük, amíg egynemű állaga nem lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük és még forrón belekeverjük a lisztes diót. Négy cipót formázunk, kisodorjuk tepsi méretre és a lapokat kb 10 perc alatt egyenként megsütjük, Ramával megkent tepsi hátán. A tészta összeállításánál, ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet tegyünk hozzá. A lisztet és a cukrot kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűre főzzük. A Ramát kihabosítjuk és a kihűlt péppel, a citrom levével és reszelt héjával összekeverjük. A lapokat megtöltjük és csokimázzal bevonjuk.