Feltöltve:

Diós-mézes, citromos krémmel

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás1 darab
Ráma5 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
tej2 evőkanál
méz2 evőkanál
cukor15 dekagramm
darált dió15 dekagramm
liszt30 dekagramm

A krémhez

tej6 dl
liszt6 evőkanál
cukor20 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab
Ráma25 dekagramm

A bevonáshoz

csokoládé15 dekagramm
étolaj2 evőkanál

Desszertek: Diós-mézes, citromos krémmel a sok Krém recept közül.

Elkészítés

1

A tészta elkészítése: vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot és a Ramát felfőzzük, majd addig keverjük, amíg egynemű állaga nem lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük és még forrón belekeverjük a lisztes diót. Négy cipót formázunk, kisodorjuk tepsi méretre és a lapokat kb 10 perc alatt egyenként megsütjük, Ramával megkent tepsi hátán. A tészta összeállításánál, ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet tegyünk hozzá. A lisztet és a cukrot kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és sűrűre főzzük. A Ramát kihabosítjuk és a kihűlt péppel, a citrom levével és reszelt héjával összekeverjük. A lapokat megtöltjük és csokimázzal bevonjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem