Feltöltve:

Diós, mézes répatorta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
sárgarépa40 dekagramm
őrölt szerecsendió1 teáskanál
mazsola10 dekagramm
méz5 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál
nyers tojás4 darab
őrölt szegfűszeg1 teáskanál
grahamliszt20 dekagramm
darált dió20 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál

Desszertek: Diós, mézes répatorta a sok répatorta , Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgát a mézzel, elektromos habverővel 3-4 perc alatt sűrűn folyósra keverjük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát hozzáadjuk és további 1-2 perc alatt simára keverjük.

2

A lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel, vagy fűszerkeverékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk.

3

A répát megtisztítjuk, lereszeljük, a reszelő kis lyukú oldalán és a durvára vágott dióval, mandulával, meg a mazsolával együtt az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és szintén a masszába forgatjuk.

4

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk és a répás-diós keveréket belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra alatt megsütjük.

5

Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor elkészült. A tortaformában hagyjuk kihűlni.

6

Harmonikus ízű, egészséges finomság.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem