Feltöltve:

Diós, mézes répatorta

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
méz5 evőkanál
Rama Vajas Íz10 dekagramm
teljes őrlésű búzaliszt (Graham-liszt)20 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
szerecsendió1 teáskanál
őrölt szegfűszeg1 teáskanál
őrölt fahéj1.5 teáskanál
sárgarépa40 dekagramm
dióbél, a fele tisztított mandula is lehet20 dekagramm
mazsola10 dekagramm

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz2 dekagramm

Desszertek: Diós, mézes répatorta a sok répatorta , Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgát a mézzel, elektromos habverővel 3-4 perc alatt sűrűn folyósra keverjük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát hozzáadjuk és további 1-2 perc alatt simára keverjük.

2

A lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel, vagy fűszerkeverékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk.

3

A répát megtisztítjuk, lereszeljük, a reszelő kis lyukú oldalán és a durvára vágott dióval, mandulával, meg a mazsolával és a földarabolt aszalt szilvával együtt az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és szintén a masszába forgatjuk.

4

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk és a répás-diós keveréket belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra alatt megsütjük.

5

Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor elkészült.

6

A tortaformában hagyjuk kihűlni. Harmonikus ízű, egészséges finomság.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem