Feltöltve:

Diós-narancsos torta sárgabarackrémmel

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tortához

tojássárgája6 darab
tojásfehérje6 darab
barna cukor0.5 bögre
reszelt narancshéj1 evőkanál
narancslé2 evőkanál
vaniliaaroma1 teáskanál
darált dió1 bögre
zsemlemorzsa0.5 bögre
1 csipetnyi
kristálycukor3 evőkanál

A sárgabarackkrémhez

habtejszín1.5 bögre
porcukor2 evőkanál
kenhető sárgabaracklekvár1 bögre

A díszítéshez

narancs1 darab
dió1 darab
tejszín1 darab

Desszertek: Diós-narancsos torta sárgabarackrémmel a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal. Addig keverjük, amíg besűrűsödik és csaknem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslét és a vaníliaaromát.

2

Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. Verjük keményre a tojásfehérjét és a sót, adjuk hozzá a cukrot, majd addig verjük, amíg fényes és kemény habot nem kapjunk. A habot keverjük könnyedén a masszába.

3

Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Addig süssük, amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.

4

A sárgabarackkrémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. Én növényi tejszínt használtam.

5

A tortalapokat vágjuk vízszintesen félbe és töltsük be. A krémből a torta bevonásához hagyjunk. Annyira finom a krémje, hogy egy igazi sárgabarackfagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem