Diós-narancsos torta sárgabarackrémmel
Hozzávalók
A tortához
tojássárgája | 6 darab |
---|---|
tojásfehérje | 6 darab |
barna cukor | 0.5 bögre |
reszelt narancshéj | 1 evőkanál |
narancslé | 2 evőkanál |
vaniliaaroma | 1 teáskanál |
darált dió | 1 bögre |
zsemlemorzsa | 0.5 bögre |
só | 1 csipetnyi |
kristálycukor | 3 evőkanál |
A sárgabarackkrémhez
habtejszín | 1.5 bögre |
---|---|
porcukor | 2 evőkanál |
kenhető sárgabaracklekvár | 1 bögre |
A díszítéshez
narancs | 1 darab |
---|---|
dió | 1 darab |
tejszín | 1 darab |
Desszertek: Diós-narancsos torta sárgabarackrémmel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal. Addig keverjük, amíg besűrűsödik és csaknem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslét és a vaníliaaromát.
Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. Verjük keményre a tojásfehérjét és a sót, adjuk hozzá a cukrot, majd addig verjük, amíg fényes és kemény habot nem kapjunk. A habot keverjük könnyedén a masszába.
Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Addig süssük, amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan.
A sárgabarackkrémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. Én növényi tejszínt használtam.
A tortalapokat vágjuk vízszintesen félbe és töltsük be. A krémből a torta bevonásához hagyjunk. Annyira finom a krémje, hogy egy igazi sárgabarackfagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.