Feltöltve:

Diós óriás csiga

120
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A kenéshez

tej, vagy tejszín1 evőkanál
tojássárgája1 darab

A töltelékhez

vaníliás cukor2 csomag
zsemlemorzsa2 evőkanál
darált dió15 dekagramm
Ráma3 dekagramm
kristálycukor8 dekagramm
tej1 dl
citrom reszelt héja1 darab
mazsola50 gramm

A tésztához

élesztő5 dekagramm
tojássárgája2 darab
tojás1 darab
1 csipetnyi
vaníliás cukor2 csomag
porcukor5 dekagramm
Ráma12 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
tej2 dl

A formához

Ráma1 diónyi

Desszertek: Diós óriás csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból szokás szerint kelt tésztát dagasztunk és a kétszeresére kelesztjük. A tölteléket elkészítjük.

2

Felforraljuk a tejet a kristálycukorral és a Ramával, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát, majd 2-3 percig főzzük-szikkasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük a vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, majd hagyjuk kihűlni.

3

Két db 22x24 cm-es kapcsos formát, vagy kerek sütőedényt kikenünk Ramával. A tésztát két cipóra osztjuk és kb 20x40 cm hosszúságú lapokra sodorjuk. A töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, majd csiga hajlítással befektetjük a formákba úgy, hogy a tésztatekercsek vágott vége középre kerüljön, (kevésnek tűnnek, de aggodalomra nincs ok).

4

Konyharuhával letakarva addig kelesztjük, amíg egészen ki nem töltik a formát. Tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem