Diós, őszibarackos pitetorta
Diós, őszibarackos pitetorta
  • timer75 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 25 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • margarin - 10 dekagramm
  • tejföl - 1 dl

Töltelék

  • darált, cukrozott dió - 15 dekagramm
  • szép nagy hámozott őszibarack - 5 darab
  • fahéj - 1 darab

Tetejére

  • porcukor - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tésztához valókat összeállítjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Kivajazunk vagy sütőmargarinnal kikenünk egy gyümölcstortaformát és a tészta 2/3 részét a formához nyújtjuk, az oldalára is kell. Beletesszük a dió felét, rászeleteljük a barackot, megszórjuk fahéjas porcukorral, rátesszük a többi diót és a tetejére a megmaradt tésztát. Derelyemetszővel díszítjük a tetejét. Sütés: 160 C-on, 45-50 perc.