Feltöltve:

Diós papucsok

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

citrom reszelt héja

A tészta hozzávalói

1 kevés
tojássárgája10 darab
Ráma28 dekagramm
liszt30 dekagramm

A töltelék hozzávalói

vaníliás cukor1 csomag
citrom resztelt héja0.5 darab
kristálycukor18 dekagramm
darált dió25 dekagramm
tojásfehérje felvert habja10 darab

Desszertek: Diós papucsok a sok Papucs recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha lágy lenne, tegyünk bele még egy kis lisztet. A tésztából dió nagyságú gombócokat csinálunk. Kb. 45 db lesz belőle. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A gombócokat egyenként kis téglalap alakúra nyújtjuk, és egy evőkanál tölteléket teszünk bele. Először összefogjuk a hosszabbik oldalát, majd összecsípjük a rövidebbel, és így kis papucsformákat kapunk. Ne tegyük szorosan a tepsibe, mert a töltelék miatt szépen kiforr, (megnő). Mindig csak 5-6 gombócot vegyünk ki a hűtőből, és csak annyit nyújtsunk el egyszerre, mert ellágyul a tészta és akkor nehéz vele dolgozni. A töltelék hozzávalóiból a diót a cukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot összekeverjük, és könnyedén a felvert habhoz keverjük. Bonyolultnak tűnik, de csak az első 5-6 sütit nehéz elkészíteni, utána már gyorsan halad a munka. Ha kisült, még melegen megszitáljuk bőven porcukorral. Finom omlós, és 2 hétig is eláll.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem