Feltöltve:

Diós piskótaholdacskák

25
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

porcukor a sütemény meghintéséhez 
vanillincukor1 darab

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab

A tésztához

Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
dióbél10 dekagramm
tej1 dl
kristálycukor25 dekagramm
tojás5 darab
finomliszt25 dekagramm
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Diós piskótaholdacskák a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, majd a cukrot és a Ramát hozzáadva habosra keverjük. Ezután apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

2

A tésztát Ramával kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére durvára vágott dióbelet szórunk és előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük.

3

A tepsiben hagyjuk kissé kihűlni, majd gyúródeszkára borítva, pogácsaszaggatóval vagy félhold alakú kiszúróformával holdacskákat vágunk belőle. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem