Diós piskótatekercs
Desszertek: Diós piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
Öt tojásból piskótát készítünk. Nem írom le újra én hogy szoktam, (aki nem tudja az Orosz krém tortánál megtalálja). A tésztát a legnagyobb, (akkora minta sütőm mérete) tepsiben sütöm meg, amit előtte kibélelek sütőpapírral. 200 fokon kb 10 perc alatt megsül.
Egy nagy konyharuhát behintek 1-2 kanál kristálycukorral, arra kiborítom a tésztát, majd lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével feltekerem. Így hagyom kihűlni.
A krémhez először a darált diót megpirítom egy edényben. Ehhez hozzáöntök annyi tejet, hogy ne legyen se túl folyós, se túl összeállós, ezért sem tudom mennyit tettem bele és picit még főzöm kevergetés mellett, nehogy leégjen, majd hagyom kihűlni.
A Ramát a cukorral habosra keverem. Beleteszem a rumot, vagy a rumaromát, a kihűlt pudingot és a kihűlt diós masszát, majd jól összekeverem.
A kihűlt tésztát kitekerem, megkenem a krémmel, majd visszatekerem. Kívülről is bevonom krémmel és dióval díszítem.