Feltöltve:

Diós piskótatekercs

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor5 evőkanál
liszt5 evőkanál
Ráma250 gramm
+ 1 dl tej (kb)3 dl
tojás5 darab

Tésztához

tojás5 darab
cukor5 evőkanál
liszt5 evőkanál
sütőpor1 evőkanál

Krémhez

darált dió200 gramm
tejszín ízű pudingpor1 csomag
porcukor130 gramm
Ráma250 gramm
+ 1 dl tej (kb)3 dl

Desszertek: Diós piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.

Elkészítés

1

Öt tojásból piskótát készítünk. Nem írom le újra én hogy szoktam, (aki nem tudja az Orosz krém tortánál megtalálja). A tésztát a legnagyobb, (akkora minta sütőm mérete) tepsiben sütöm meg, amit előtte kibélelek sütőpapírral. 200 fokon kb 10 perc alatt megsül.

2

Egy nagy konyharuhát behintek 1-2 kanál kristálycukorral, arra kiborítom a tésztát, majd lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével feltekerem. Így hagyom kihűlni.

3

A krémhez először a darált diót megpirítom egy edényben. Ehhez hozzáöntök annyi tejet, hogy ne legyen se túl folyós, se túl összeállós, ezért sem tudom mennyit tettem bele és picit még főzöm kevergetés mellett, nehogy leégjen, majd hagyom kihűlni.

4

A Ramát a cukorral habosra keverem. Beleteszem a rumot, vagy a rumaromát, a kihűlt pudingot és a kihűlt diós masszát, majd jól összekeverem.

5

A kihűlt tésztát kitekerem, megkenem a krémmel, majd visszatekerem. Kívülről is bevonom krémmel és dióval díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem