Diós, pudingos őzgerinc
Desszertek: Diós, pudingos őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
1
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom fokozatosan a 12 kanál vizet. Utána a diót, a citrom héját, a vaníliás cukrot, majd a sütőporos lisztet és végül a keményre felvert tojáshabot.
2
Kikenek és kilisztezek 2 db őzgerincformát. Az egyikbe a tészta fele kerül, a maradék tésztába keverek 1 kanál kakaóport, az megy a másik formába.
3
Amíg sül, a 4 dl tejből pudingot főzök. A kihűlt tésztát kettévágom, megkenem vékonyan lekvárral, majd rákenem a pudingot.
4
A világos tésztát a kakaós felével fedem be, így mutatósabb lesz. Tetejére kerülhet porcukor, vagy csokimáz.