Diós, pudingos őzgerinc
Diós, pudingos őzgerinc
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • porcukor - 40 dekagramm
  • víz - 12 evőkanál
  • liszt - 30 dekagramm
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • darált dió - 20 dekagramm
  • sütőpor - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citrom - 1 púpos evőkanál
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • tej - 4 dl
  • baracklekvár - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom fokozatosan a 12 kanál vizet. Utána a diót, a citrom héját, a vaníliás cukrot, majd a sütőporos lisztet és végül a keményre felvert tojáshabot.
  2. Kikenek és kilisztezek 2 db őzgerincformát. Az egyikbe a tészta fele kerül, a maradék tésztába keverek 1 kanál kakaóport, az megy a másik formába.
  3. Amíg sül, a 4 dl tejből pudingot főzök. A kihűlt tésztát kettévágom, megkenem vékonyan lekvárral, majd rákenem a pudingot.
  4. A világos tésztát a kakaós felével fedem be, így mutatósabb lesz. Tetejére kerülhet porcukor, vagy csokimáz.