Feltöltve:

Diós rudacskák

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája4 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
rum2 teáskanál
kristálycukor24 dekagramm
étcsokoládé12 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
darált dió20 dekagramm
fehér csokoládé12 dekagramm

Desszertek: Diós rudacskák a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a diót. A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot, majd gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk, amelyet fóliába burkolva fél órára a hűtőszekrénybe teszünk pihenni. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, lisztezett felületen hosszabb rudakat formázunk, amelyből kés segítségével 8 cm-es rudacskákat vágunk.

2

Sütőpapírral kibéleltünk egy tepsit, erre helyezzük a rudacskákat. Előmelegített sütőben 180 °C-nál kb. 12 percig (hőlégkeveréses sütőben 175 °C-nál 10 percig) sütjük.

3

Sütés közben a csokoládékat külön-külön edénybe tördeljük, mindegyikhez hozzáadunk 5-5 dkg Ramát és gőz felet felolvasztjuk. Jól elkeverjük, így folyékony mázat kapunk.

4

A kihűlt rudacskák egyik oldalát a sötét mázba, a másik felét a világos mázba mártjuk. Rácsra rakjuk (akár a sütő rácsára), a rács alá pedig helyezzünk egy tálat az esetleg lefolyó csokoládé részére és hagyjuk hogy a máz megkeményedjen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 4
Megnézem