Diós rudacskák
Diós rudacskák
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 4 darab
  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • finomliszt - 50 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • rum - 2 teáskanál
  • kristálycukor - 24 dekagramm
  • étcsokoládé - 12 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • darált dió - 20 dekagramm
  • fehér csokoládé - 12 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot és a diót. A Ramát elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot, majd gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk, amelyet fóliába burkolva fél órára a hűtőszekrénybe teszünk pihenni. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, lisztezett felületen hosszabb rudakat formázunk, amelyből kés segítségével 8 cm-es rudacskákat vágunk.
  2. Sütőpapírral kibéleltünk egy tepsit, erre helyezzük a rudacskákat. Előmelegített sütőben 180 °C-nál kb. 12 percig (hőlégkeveréses sütőben 175 °C-nál 10 percig) sütjük.
  3. Sütés közben a csokoládékat külön-külön edénybe tördeljük, mindegyikhez hozzáadunk 5-5 dkg Ramát és gőz felet felolvasztjuk. Jól elkeverjük, így folyékony mázat kapunk.
  4. A kihűlt rudacskák egyik oldalát a sötét mázba, a másik felét a világos mázba mártjuk. Rácsra rakjuk (akár a sütő rácsára), a rács alá pedig helyezzünk egy tálat az esetleg lefolyó csokoládé részére és hagyjuk hogy a máz megkeményedjen.