Diós-rumos szelet
Hozzávalók
A tésztához
cukor | 35 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 30 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
tojás | 4 darab | |
lekvár (én meggyet tettem) | 4 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
víz | 16 evőkanál |
A krémhez
vaníliás cukor | 1 csomag | |
---|---|---|
darált dió | 10 dekagramm | |
apróra vágott dió | 5 dekagramm | |
Ráma | 10 dekagramm | |
rum | 0.5 dl |
Desszertek: Diós-rumos szelet a sok
Elkészítés
A tojások sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport és a vizet, a végén pedig óvatosan a tojások felvert habját. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 5 perc után, ha nagyon égne, vegyük le 180 fokra és lazán dobjunk rá egy alufóliát.
Közben a krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk és a darált, darabos dióra öntjük. Hozzáadjuk a hideg Ramát és a többi hozzávalót, a maradék 10 dkg cukrot is, majd krémesre keverjük, használjunk robotgépet.
Ha megsült és kihűlt a tészta, vízszintesen kettévágjuk. Megkenjük a lapokat úgy, hogy a legfelső lap tetejére is maradjon krém. Ha van még, szórjuk meg dióval, vagy csokireszelékkel.
Tegyük be 1-2 órára a krém miatt a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.