Feltöltve:

Diós-rumos szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

cukor35 dekagramm
liszt30 dekagramm
tej1 dl
tojás4 darab
lekvár (én meggyet tettem)4 evőkanál
sütőpor1 csomag
víz16 evőkanál

A krémhez

vaníliás cukor1 csomag
darált dió10 dekagramm
apróra vágott dió5 dekagramm
Ráma10 dekagramm
rum0.5 dl

Desszertek: Diós-rumos szelet a sok

Elkészítés

1

A tojások sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport és a vizet, a végén pedig óvatosan a tojások felvert habját. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 5 perc után, ha nagyon égne, vegyük le 180 fokra és lazán dobjunk rá egy alufóliát.

2

Közben a krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk és a darált, darabos dióra öntjük. Hozzáadjuk a hideg Ramát és a többi hozzávalót, a maradék 10 dkg cukrot is, majd krémesre keverjük, használjunk robotgépet.

3

Ha megsült és kihűlt a tészta, vízszintesen kettévágjuk. Megkenjük a lapokat úgy, hogy a legfelső lap tetejére is maradjon krém. Ha van még, szórjuk meg dióval, vagy csokireszelékkel.

4

Tegyük be 1-2 órára a krém miatt a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem