Diós sütemény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm |
---|---|
tojás | 6 darab |
citromlé | 3 evőkanál |
tej | 2 dl |
fahéj | 1 teáskanál |
tejszín | 2 dl |
reszelt citromhéj | 1 teáskanál |
finomliszt | 37 dekagramm |
dió | 10 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
sütőpor | 1 teáskanál |
porcukor | 15 dekagramm |
kristálycukor | 25 dekagramm |
fél dióbél | 50 darab |
kétszersült | 10 dekagramm |
cukrozott narancsszelet | 13 darab |
Desszertek: Diós sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A lisztből a cukorral, a sóval, a citromhéjjal, a Ramával és a tojással sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A linzertésztát sütőlap nagyságúra kinyújtjuk, villával több helyen megszúrjuk, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 12 percig elősütjük.
A tojásokat a tejszínnel, a tejjel, a cukorral és a sóval felverjük. A kétszersültet egy zacskóba tesszük és összetörjük, majd a darált és aprított dióval, a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük és a felvert krémhez adjuk. Az elősütött omlós tésztát bevonjuk a masszával és azonos hőfokon még 35-40 percig sütjük.
A kihűlt süteményt kb. 5 cm-es négyzetekre vágjuk, a cukrozott narancsszeleteket negyedeljük. A porcukorhoz citromlevet csepegtetünk, amíg folyós nem lesz. A négyzeteket bevonjuk a cukormázzal, narancsszeletekkel és diódarabokkal díszítjük.