Feltöltve:

Diós sütemény

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz20 dekagramm
tojás6 darab
citromlé3 evőkanál
tej2 dl
fahéj1 teáskanál
tejszín2 dl
reszelt citromhéj1 teáskanál
finomliszt37 dekagramm
dió10 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor1 teáskanál
porcukor15 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
fél dióbél50 darab
kétszersült10 dekagramm
cukrozott narancsszelet13 darab

Desszertek: Diós sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztből a cukorral, a sóval, a citromhéjjal, a Ramával és a tojással sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A linzertésztát sütőlap nagyságúra kinyújtjuk, villával több helyen megszúrjuk, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 12 percig elősütjük.

2

A tojásokat a tejszínnel, a tejjel, a cukorral és a sóval felverjük. A kétszersültet egy zacskóba tesszük és összetörjük, majd a darált és aprított dióval, a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük és a felvert krémhez adjuk. Az elősütött omlós tésztát bevonjuk a masszával és azonos hőfokon még 35-40 percig sütjük.

3

A kihűlt süteményt kb. 5 cm-es négyzetekre vágjuk, a cukrozott narancsszeleteket negyedeljük. A porcukorhoz citromlevet csepegtetünk, amíg folyós nem lesz. A négyzeteket bevonjuk a cukormázzal, narancsszeletekkel és diódarabokkal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

25"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem