Diós sütemény
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
darált dió | 30 dekagramm |
---|---|
ostyalap | 1 csomag |
liszt | 3 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
zsemlemorzsa | 4 evőkanál |
cukor | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojás | 6 darab |
tej | 3.5 dl |
Ráma | 25 dekagramm |
Desszertek: Diós sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Kibélelünk egy tepsit az ostyalappal. Felverjük a tojásfehérjéket a cukorral, hozzáadunk 4 tojássárgát, darált diót, zsemlemorzsát, sütőport és óvatosan egybe dolgozzuk az egészet. Ráöntjük a masszát az ostyalapra és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
2
Sűrűre főzzük a tejben a lisztet. Simára keverjük a porcukrot, a Ramát, a 2 tojássárgát és a vaníliás cukrot, majd összedolgozzuk a liszttel.
3
A krémet a tészta tetejére kenjük és megszórjuk darált dióval.