Diós süti
Hozzávalók
Piskóta
tojás | 4 darab |
---|---|
cukor | 30 dekagramm |
liszt | 16 dekagramm |
darált dió | 12 dekagramm |
hideg víz | 10 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
sütőpapír | 1 csomag |
őrölt fahéj | 3 csipetnyi |
krem
tej | 1 dl |
---|---|
cukor | 15 dekagramm |
darált dió | 22 dekagramm |
rum | 2 evőkanál |
csokireszelék | 1 kevés |
Desszertek: Diós süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1. lépés
Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel a tejet a cukorral és addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a diót, az ízlés szerint rumot, majd hűtsük le.
2. lépés
A piskótánál robotgéppel dolgozzunk. A tojással és a cukorral kezdjük a keverést, majd sorban jöhet a hideg víz, a só, a liszt, a sütőpor, a fahéj és a dió. Minden egyes alapanyag hozzáadása között várjunk egy kis kicsit, hogy legyen ideje jól egybe olvadni.
3. lépés
A tepsit kenjük ki Ramával, vagy olajjal, majd vékonyan szórjunk meg liszttel. Öntsük bele a masszát és 180 C-os előmelegített sütőben süssük készre, tűpróbáig, kb. 20 perc alatt.
4. lépés
Ha kihűlt a krém, robotgéppel keverjük habosra a Ramával. Kenjük meg a piskóta tetejét, majd szórjuk meg csokoládéval, végül pihentessük 1-2 órát hűtőben.