Diós süti
Desszertek: Diós süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel a tejet a cukorral és addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a diót, az ízlés szerint rumot, majd hűtsük le.
A piskótánál robotgéppel dolgozzunk. A tojással és a cukorral kezdjük a keverést, majd sorban jöhet a hideg víz, a só, a liszt, a sütőpor, a fahéj és a dió. Minden egyes alapanyag hozzáadása között várjunk egy kis kicsit, hogy legyen ideje jól egybe olvadni.
A tepsit kenjük ki Ramával, vagy olajjal, majd vékonyan szórjunk meg liszttel. Öntsük bele a masszát és 180 C-os előmelegített sütőben süssük készre, tűpróbáig, kb. 20 perc alatt.
Ha kihűlt a krém, robotgéppel keverjük habosra a Ramával. Kenjük meg a piskóta tetejét, majd szórjuk meg csokoládéval, végül pihentessük 1-2 órát hűtőben.