Diós süti
Diós süti
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 30 dekagramm
    • liszt - 16 dekagramm
    • darált dió - 12 dekagramm
    • hideg víz - 10 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • sütőpapír - 1 csomag
    • őrölt fahéj - 3 csipetnyi

    krem

    • tej - 1 dl
    • cukor - 15 dekagramm
    • darált dió - 22 dekagramm
    • rum - 2 evőkanál
    • csokireszelék - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel a tejet a cukorral és addig melegítsük, amíg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a diót, az ízlés szerint rumot, majd hűtsük le.
    2. A piskótánál robotgéppel dolgozzunk. A tojással és a cukorral kezdjük a keverést, majd sorban jöhet a hideg víz, a só, a liszt, a sütőpor, a fahéj és a dió. Minden egyes alapanyag hozzáadása között várjunk egy kis kicsit, hogy legyen ideje jól egybe olvadni.
    3. A tepsit kenjük ki Ramával, vagy olajjal, majd vékonyan szórjunk meg liszttel. Öntsük bele a masszát és 180 C-os előmelegített sütőben süssük készre, tűpróbáig, kb. 20 perc alatt.
    4. Ha kihűlt a krém, robotgéppel keverjük habosra a Ramával. Kenjük meg a piskóta tetejét, majd szórjuk meg csokoládéval, végül pihentessük 1-2 órát hűtőben.