Feltöltve:

Diós-szőlős minitorták

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojásfehérje4 darab
kristálycukor30 dekagramm
darált dió25 dekagramm
liszt2 evőkanál

A krémhez

Rama Vajas Íz17 dekagramm
finomliszt2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl
tojássárgája4 darab
porcukor7 dekagramm
szőlő1 darab

A csokimázhoz

étcsokoládé1 tábla
olaj1 evőkanál

Desszertek: Diós-szőlős minitorták a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A 4 tojásfehérjét 30 dkg cukorral kőkeményre felverjük. Belekeverjük a darált diót és a 2 evőkanál lisztet.

2

A habnyomó sima csövével a margarinnal kikent sütőpapírra halmokat nyomunk, majd 180 fokos sütőben ,,megsütjük" (inkább csak szárítjuk).

3

A krémhez 5 dkg Rama Vajas ízt felolvasztunk, majd hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi lisztet (amennyit felvesz, hogy könnyen kenhető legyen) és 1 csomag vaníliás cukrot. Kb. 2 dl tejjel felengedjük, majd felfőzzük, hogy jó sűrű legyen.

4

A tojássárgákat a forró krémhez keverjük. 12 dkg Rama Vajas ízt, 7 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt tejes krémhez keverjük.

5

A korongokat megkenjük a krémmel, és megszórjuk szőlőszemekkel. (Fehér szőlővel finomabb.)

6

Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadunk egy evőkanál olajat, jól elkeverjük, és belemártogatjuk a korongokat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem