Diós-szőlős minitorták
Diós-szőlős minitorták
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojásfehérje - 4 darab
    • kristálycukor - 30 dekagramm
    • darált dió - 25 dekagramm
    • liszt - 2 evőkanál

    A krémhez

    • Rama Vajas Íz - 17 dekagramm
    • finomliszt - 2 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tej - 2 dl
    • tojássárgája - 4 darab
    • porcukor - 7 dekagramm
    • szőlő - 1 darab

    A csokimázhoz

    • étcsokoládé - 1 tábla
    • olaj - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A 4 tojásfehérjét 30 dkg cukorral kőkeményre felverjük. Belekeverjük a darált diót és a 2 evőkanál lisztet.
    2. A habnyomó sima csövével a margarinnal kikent sütőpapírra halmokat nyomunk, majd 180 fokos sütőben ,,megsütjük" (inkább csak szárítjuk).
    3. A krémhez 5 dkg Rama Vajas ízt felolvasztunk, majd hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi lisztet (amennyit felvesz, hogy könnyen kenhető legyen) és 1 csomag vaníliás cukrot. Kb. 2 dl tejjel felengedjük, majd felfőzzük, hogy jó sűrű legyen.
    4. A tojássárgákat a forró krémhez keverjük. 12 dkg Rama Vajas ízt, 7 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt tejes krémhez keverjük.
    5. A korongokat megkenjük a krémmel, és megszórjuk szőlőszemekkel. (Fehér szőlővel finomabb.)
    6. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadunk egy evőkanál olajat, jól elkeverjük, és belemártogatjuk a korongokat.