Diós, túrós zserbó
Hozzávalók
Töltelékhez
Ráma | 10 dekagramm |
---|---|
tojásfehérje felvert habja | 3 darab |
búzadara | 4 evőkanál |
cukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojássárgája | 3 darab |
túró | 50 dekagramm |
Szükséges még
csokimáz | 1 darab |
---|---|
darált dió | 1 kevés |
lekvár | 1 üvegcse |
Tésztához
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
kakaópor | 5 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
tojássárgája | 2 darab |
tojás | 2 darab |
tejföl | 3 evőkanál |
Ráma | 15 dekagramm |
cukor | 25 dekagramm |
Desszertek: Diós, túrós zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk és belehelyezzük a tepsibe, majd megkenjük barack, vagy szilvalekvárral.
2
Megszórjuk a darált dióval, rátesszük a második tésztát és arra rákenjük a túrós masszát, majd a harmadik tésztát ráhelyezzük.
3
Villával megszurkáljuk és megsütjük, kb. 20-25 perc alatt. Ha kihűlt, akkor csokimázzal bevonjuk.