Diós ünnepi sütemény
Hozzávalók
A töltelékhez
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
darált dió | 15 dekagramm | |
ek.kakaópor | 4 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojásfehérje felvert habja | 6 darab |
A tésztához
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 16 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
só | 1 kevés | |
víz | 3 evőkanál |
A krémhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
Ráma | 15 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Diós ünnepi sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk, a hűtőbe tesszük, majd két cipót formálunk. Mind a kettőt kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük, a másikat a tepsibe helyezzük. A töltelék hozzávalóit elkészítjük, a tésztára öntjük és megsütjük. A krémet elkészítjük: fél liter tejben a 2 vaníliás pudingot felfőzzük és kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük és összekeverjük. A krémet a tésztára simítjuk, a lappal befedjük és porcukorral meghintjük.