Diótorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 5 evőkanál | |
tojás | 8 darab | |
rum | 2 evőkanál | |
porcukor | 12 dekagramm | |
kristálycukor | 8 evőkanál | |
vaníliás cukor | 3 csomag | |
darált dió | 20 dekagramm | |
őrölt dió | 15 dekagramm | |
fél dióbél | 16 darab |
Desszertek: Diótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton kb. 5 perc. A diót és a zsemlemorzsát hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Egy 24 centi átmérőjű tortaformát Rama sütőmargarinnal kikenünk, kilisztezünk és a massza egyharmadát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.12 perc alatt megsütjük.
Ha kész, a sütőből kivesszük és a tortakarikából egy sütőpapírra emeljük át. A formát elöblítjük, Rama sütőmargarinnal kikenjük, lisztezzük, egyharmadnyi tésztával megtöltjük és megsütjük. Ugyanígy még egy lapot sütünk. Az lenne az ideális, ha egyszerre tudnánk sütni a lapokat, hiszen állás közben a massza egy kicsit összeesik, de ez inkább csak nagy konyhán kivitelezhető.
A krémhez a Rama sütőmargarint először magában keverjük ki, azután a kétféle cukrot is hozzáadjuk és habosra keverjük. Akkor lesz jó, amikor teljesen felolvadt benne a cukor. Ezután kerül bele a dió, meg a rum.
A tortalapokat a diókrémmel megkenve egymásra rakjuk úgy, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle. A tetejét dióval díszítjük, végül a tortát hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.