Feltöltve:

Diótorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz20 dekagramm
zsemlemorzsa5 evőkanál
tojás8 darab
rum2 evőkanál
porcukor12 dekagramm
kristálycukor8 evőkanál
vaníliás cukor3 csomag
darált dió20 dekagramm
őrölt dió15 dekagramm
fél dióbél16 darab

Desszertek: Diótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton kb. 5 perc. A diót és a zsemlemorzsát hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

2

Egy 24 centi átmérőjű tortaformát Rama sütőmargarinnal kikenünk, kilisztezünk és a massza egyharmadát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.12 perc alatt megsütjük.

3

Ha kész, a sütőből kivesszük és a tortakarikából egy sütőpapírra emeljük át. A formát elöblítjük, Rama sütőmargarinnal kikenjük, lisztezzük, egyharmadnyi tésztával megtöltjük és megsütjük. Ugyanígy még egy lapot sütünk. Az lenne az ideális, ha egyszerre tudnánk sütni a lapokat, hiszen állás közben a massza egy kicsit összeesik, de ez inkább csak nagy konyhán kivitelezhető.

4

A krémhez a Rama sütőmargarint először magában keverjük ki, azután a kétféle cukrot is hozzáadjuk és habosra keverjük. Akkor lesz jó, amikor teljesen felolvadt benne a cukor. Ezután kerül bele a dió, meg a rum.

5

A tortalapokat a diókrémmel megkenve egymásra rakjuk úgy, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle. A tetejét dióval díszítjük, végül a tortát hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem