Feltöltve:

Diótorta

access_alarm 70
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás kettéválasztva8 darab
kristálycukor160 gramm
liszt130 gramm
finomra darált dió30 gramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
narancs reszelt héja1 darab

A krémhez (főzött rész)

tej230 milliliter
cukor250 gramm
kukoricakeményítő30 gramm
vaníliarúd1 darab
finomra darált dió150 gramm

A krémhez (vajas rész)

Rama Vajas Íz300 gramm
olvasztott fehércsokoládé100 gramm

Desszertek: Diótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sárgáját fehéredésig habosra keverem a narancshéjjal. A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verem, majd a két habot lazán összekeverem, és óvatosan belekeverem a lisztet, a fahéjat és a diót. Betöltöm a tortakarikába, és 160 fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.

2. lépés

A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt, sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a nyírfacukrot és a diót.

3. lépés

Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehércsokoládét.

4. lépés

A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be a krémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem