Diótorta
Hozzávalók
A tésztához
tojás kettéválasztva | 8 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 160 gramm | |
liszt | 130 gramm | |
finomra darált dió | 30 gramm | |
őrölt fahéj | 1 csipetnyi | |
narancs reszelt héja | 1 darab |
A krémhez (főzött rész)
tej | 230 milliliter | |
---|---|---|
cukor | 250 gramm | |
kukoricakeményítő | 30 gramm | |
vaníliarúd | 1 darab | |
finomra darált dió | 150 gramm |
A krémhez (vajas rész)
Rama Vajas Íz | 300 gramm | |
---|---|---|
olvasztott fehércsokoládé | 100 gramm |
Desszertek: Diótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A sárgáját fehéredésig habosra keverem a narancshéjjal. A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verem, majd a két habot lazán összekeverem, és óvatosan belekeverem a lisztet, a fahéjat és a diót. Betöltöm a tortakarikába, és 160 fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.
2
A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt, sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a nyírfacukrot és a diót.
3
Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehércsokoládét.
4
A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be a krémmel. Ízlés szerint díszítsük.