Feltöltve:

Diótorta

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás kettéválasztva8 darab
kristálycukor160 gramm
liszt130 gramm
finomra darált dió30 gramm
őrölt fahéj1 csipetnyi
narancs reszelt héja1 darab

A krémhez (főzött rész)

tej230 milliliter
cukor250 gramm
kukoricakeményítő30 gramm
vaníliarúd1 darab
finomra darált dió150 gramm

A krémhez (vajas rész)

Rama Vajas Íz300 gramm
olvasztott fehércsokoládé100 gramm

Desszertek: Diótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A sárgáját fehéredésig habosra keverem a narancshéjjal. A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verem, majd a két habot lazán összekeverem, és óvatosan belekeverem a lisztet, a fahéjat és a diót. Betöltöm a tortakarikába, és 160 fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.

2

A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt, sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a nyírfacukrot és a diót.

3

Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehércsokoládét.

4

A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük be a krémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem