Diótorta
Hozzávalók
A krémhez
tej | 6 dl | |
---|---|---|
diólikőr | 1 darab | |
baracklekvár | 1 darab | |
rumaroma | 2 evőkanál | |
Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
tejszín | 4 dl | |
dió | 25 dekagramm | |
cukor | 1 kevés | |
vaníliás puding | 2 csomag |
A piskótához
cukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 7.5 evőkanál | |
olaj | 2 milliliter | |
szódabikarbóna | 3 csipetnyi | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1.5 csomag | |
dió | 30 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1.5 csomag | |
tojás | 9 darab |
Desszertek: Diótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskóta hozzávalóiból a hagyományos módon 3 lapot készítünk.
A krémhez a szokásos módon elkészítjük a pudingot. A tejszínt habbá verjük. Ha a puding kihűlt, a szoba hőmérsékletű Rama Vajas ízt, a darált diót, a rumaromát és a tejszínt összekeverjük ízlés szerinti cukor mennyiséggel.
A torta összeállításához az első lapot meglocsoljuk diólikőrrel és megkenjük baracklekvárral, majd ráhalmozzuk a diós krém nagy részét. Ráborítjuk a második lapot, amit meglocsolunk ismét diólikőrrel, és megkenünk diós krémmel. Annyi krémet hagyjunk, hogy az oldalát be tudjuk kenni, és maradjon a tetejére is a díszítéshez. A torta krémmel megkent oldalát megszórjuk dióval, a tetejére tejszínt teszünk, és a maradék krémmel díszítjük.