Diplomata krémes
Hozzávalók
cukor | 30 dekagramm |
---|---|
kakaó | 1 evőkanál |
liszt | 20 dekagramm |
Ráma | 5 dekagramm |
tojás | 7 darab |
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
sütőpor | 1 darab |
víz | 1 liter |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Desszertek: Diplomata krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
Tészta: 7 tojássárgát elkeverünk 20 dkg porcukorral, majd ha kifehéredett, kanalanként hozzáteszünk 9 evőkanál vizet. Külön tálban összekeverjük a 20 dkg lisztet, a sütőport és a kakaót, majd a masszához keverjük. Ramával kikent és lisztezett tepsibe öntjük, majd megsütjük. Krém: 4 csomag vaníliás pudingport megfőzünk 1 liter vízben 2 csomag vaníliás cukorral és 10 evőkanál porcukorral. A 7 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a forró pudinghoz keverjük. A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a pudingos krémet és 5 percre visszatesszük a sütőbe 150 fokra. Addig is felverünk 4 dl növényi tejszínt és ha kihűlt a süti, a tetejére kenjük. Díszíthetjük csokireszelékkel.