Diplomata torta
Diplomata torta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • cukor - 20 dekagramm
    • mascarpone - 1 doboz
    • darabolt ananász - 5 dekagramm
    • narancs - 1 darab
    • tejszín - 4 dl
    • víz - 0.5 dl
    • zselatin - 0.5 csomag
    • liszt - 1 evőkanál
    • egész tojás - 4 darab
    • tej - 4 dl

    Díszítés

    • cukor - 15 dekagramm
    • tojásfehérje - 2 darab

    Tészta

    • tojás - 5 darab
    • víz - 0.5 dl
    • étolaj - 0.5 dl
    • sütőpor - 1 csomag
    • liszt - 13 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta készítése: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 4-5 deka cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a tojás felvert habját és végül a sütőporral elkevert lisztet. Ramával kikent tortaformába tesszük és 160-170 fokon megsütjük. Amikor megsült és kihűlt, kettévágjuk a tortát, majd az egyik lapot a tortaformába tesszük.
    2. Elkészítjük a krémet. A tejbe beletesszük a tojásokat, a lisztet és a cukrot, majd gőz felett állandó keverés mellett besűrítjük A fél cs. zselatint a langyos vízzel elkeverjük és a főzött krémhez adjuk. A tejszínt habbá verjük, adunk hozzá egy doboz mascarponét, narancsot, ananászt és a főzött krémmel összekeverjük. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük. Az alsó tortalap a formába van, erre kerül a folyékony krém, rátesszük a másik lapot is és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap levesszük a karimát és díszítjük.
    3. A díszítéshez a hozzávalókat gőz felett kemény habbá verjük és ezzel a habbal zsák és csillagcső segítségével, valamint marcipánrózsákkal díszítjük. Nagyon finom, különleges ízű torta.