Dobos szelet
Hozzávalók
cukor | 50 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 3 evőkanál | |
liszt | 60 dekagramm | |
Ráma | 55 dekagramm | |
tej | 8.5 dl | |
tojás | 2 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Desszertek: Dobos szelet a sok
Elkészítés
1
Krém elkészítése: 10 dkg lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot elvegyítjük, majd 7,5 dl tejjel simára keverjük és jó sűrűre főzzük, végül teljesen kihűtjük.
2
25 dkg Ramát 30 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémet apránként hozzáadjuk.
3
Tészta elkészítése: 50 dkg lisztben elkeverjük a sütőport és a 20 dkg porcukrot, majd 30 dkg Ramával elmorzsoljuk.
4
Hozzáadjuk a 2 tojást és apránként annyi tejet (kb 1 dl) adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk és 6 részre osztjuk.
5
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben a tepsi hátán szép világos színűre sütjük.
6
Megtöltjük a lapokat és egy éjszakát állni hagyjuk. Kis kockákra szeleteljük fel.