Feltöltve:

Dobos szelet

100
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor50 dekagramm
kakaó3 evőkanál
liszt60 dekagramm
Ráma55 dekagramm
tej8.5 dl
tojás2 darab
sütőpor0.5 csomag
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Dobos szelet a sok

Elkészítés

1

Krém elkészítése: 10 dkg lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot elvegyítjük, majd 7,5 dl tejjel simára keverjük és jó sűrűre főzzük, végül teljesen kihűtjük.

2

25 dkg Ramát 30 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémet apránként hozzáadjuk.

3

Tészta elkészítése: 50 dkg lisztben elkeverjük a sütőport és a 20 dkg porcukrot, majd 30 dkg Ramával elmorzsoljuk.

4

Hozzáadjuk a 2 tojást és apránként annyi tejet (kb 1 dl) adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk és 6 részre osztjuk.

5

Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben a tepsi hátán szép világos színűre sütjük.

6

Megtöltjük a lapokat és egy éjszakát állni hagyjuk. Kis kockákra szeleteljük fel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem