Feltöltve:

Dobos torta

180
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás10 darab
cukor10 evőkanál
liszt8 evőkanál
étkezési keményítő2 evőkanál

krem

tojás8 darab
kristálycukor40 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm
kakaópor4 evőkanál
rumaroma1 darab
vaníliás cukor2 csomag
Ráma40 dekagramm

Máz

kristálycukor15 dekagramm
citromlé1 teáskanál

Desszertek: Dobos torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapokat sütünk 24 cm- es tortaformában. Öt tojásból készítsük a piskótát kétszer, hogy ne essen össze a massza. 10 db lapot sütünk belőle.

2

Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral gőzfürdőn habbá verjük, kb. 25 perc alatt. Levesszük a gőzfürdőről és belekeverjük az apróra tördelt csokoládét, a kakaót, végül a rumaromát. Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőben jól lehűtjük 2-3 óra alatt. A lágy Ramát felhabosítjuk és jól kikeverjük a lehűtött krémmel és a lapokat megkenjük. Egy lapot félreteszünk a tetejének. Krémet is félreteszünk a díszítéshez, valamint a torta bevonásához.

3

A cukrot összekeverjük a citromlével és világosbarnára pirítjuk. A lapra öntjük és meleg, Ramával megkent késsel bejelöljük a szeletek helyét, majd ferdén a torta tetejére tesszük és minden szelet alá egy kis krémrózsát nyomunk, így szépen ferdén állnak majd a szeletek és könnyen szeletelhető.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem