Dobos torta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 10 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
étkezési keményítő | 2 evőkanál |
krem
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 40 dekagramm | |
étcsokoládé | 20 dekagramm | |
kakaópor | 4 evőkanál | |
rumaroma | 1 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
Ráma | 40 dekagramm |
Máz
kristálycukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
citromlé | 1 teáskanál |
Desszertek: Dobos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapokat sütünk 24 cm- es tortaformában. Öt tojásból készítsük a piskótát kétszer, hogy ne essen össze a massza. 10 db lapot sütünk belőle.
Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral gőzfürdőn habbá verjük, kb. 25 perc alatt. Levesszük a gőzfürdőről és belekeverjük az apróra tördelt csokoládét, a kakaót, végül a rumaromát. Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőben jól lehűtjük 2-3 óra alatt. A lágy Ramát felhabosítjuk és jól kikeverjük a lehűtött krémmel és a lapokat megkenjük. Egy lapot félreteszünk a tetejének. Krémet is félreteszünk a díszítéshez, valamint a torta bevonásához.
A cukrot összekeverjük a citromlével és világosbarnára pirítjuk. A lapra öntjük és meleg, Ramával megkent késsel bejelöljük a szeletek helyét, majd ferdén a torta tetejére tesszük és minden szelet alá egy kis krémrózsát nyomunk, így szépen ferdén állnak majd a szeletek és könnyen szeletelhető.