Dobos torta
Hozzávalók
Piskóta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 kupica | |
liszt | 6 evőkanál |
krem
cukor | 14 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 3 darab | |
Ráma | 20 dekagramm | |
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Cukormáz
porcukor | 10 dekagramm |
---|
Marcipán virágok
készen kapható marcipán | 10 dekagramm | |
---|---|---|
ételfesték | 1 pár csepp |
Desszertek: Dobos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A szokásos módon a piskótát Ramával kikent, lisztezett, kb. 20 cm átmérőjű tortaformában sütöm ki 6 részletben, hogy 6 lapom legyen.
Krém elkészítése: a cukrot és az egész tojást habverővel langyosra és jó habosra keverem habüstben, vízgőz felett. A Ramát jól kikeverem és hozzáadom a cukros tojáshoz. A csokoládét is vízgőz felett olvasztom fel és a krémhez adom a vaníliás cukorral együtt. Öt lapot megtöltök a krémmel és a torta oldalát is bevonom.
Elkészítem a cukormázat: a porcukrot világosbarnára olvasztom és nagyon gyorsan a tortára öntöm. Késsel simára kenem és felszeletelem, majd ráhelyezem a tortára. Az előre elkészített marcipán virágokkal díszítem tetszés szerint.