Dobos torta
Dobos torta
  • timer150 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 10 darab
    • cukor - 10 evőkanál
    • liszt - 10 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    krem

    • tojássárgája - 4 darab
    • cukor - 3 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • finomliszt - 1 csapott evőkanál
    • tej - 1.5 dl
    • étcsoki - 1 tábla
    • Ráma - 35 dekagramm
    • rum - 1 kevés

    Máz

    • cukor - 30 dekagramm
    • ecet - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A piskóta hozzávalóiból 6-7 lapot sütünk egyenként és hagyjuk őket kihűlni. A krémhez a 4 tojássárgát, a 3 ek cukrot, az 1 cs. vaníliás cukrot, az 1 lapos ek lisztet és a 1,5 dl tejet simára keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón egy tábla étcsokit és ízlés szerinti rumot belekeverünk, majd hagyjuk hűlni. A Ramát jó habosra keverjük és hozzáadjuk a krémhez. Betöltjük a lapokat a felső kivételével. A mázhoz a 30 dkg cukrot 1 ek ecettel sziruppá főzzük és még forrón a piskótalapra öntjük. Forró, Ramás késsel cikkekre vágjuk. Gyorsan kell csinálni, mert a cukor megszilárdul. Várjuk meg amíg kemény lesz. Addig a torta szélére habzsákkal rózsákat nyomunk, erre kerülnek rá a cikkek. Minden cikket ferdén helyezünk a rózsákra. Tetszés szerint díszíthetjük.