Dobos torta
Desszertek: Dobos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához:
1 laphoz:
2ek. cukor
2 db tojás
késhegynyi sütőpor
2 ek liszt
Piskótát készítünk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral simára keverjük hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.Sütőpapírral kibélelt torta formába öntjük és 180fokon kb.20 percig (tűpróbáig)sütjük.Ezt megismételjük még ötször ,úgyhogy 6 lapot kapjunk.
Közben elkészítjük a krémet:
Az (6)egész tojásokat a (15dkg)porcukorral jól kikeverjük hozzáreszeljük a (15dkg)csokit (vagy felolvasztjuk és úgy tesszük bele).Gőz fölött besűrítjük.A (30dkg)margarint jól kidolgozzuk 15dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral és ha kihűlt a tojásos csoki pép összevegyítjük a két masszát és jó habosra keverjük.
A kihűlt lapokat rétegezzük a krémmel egy lapot félre teszünk erre kerül majd a cukormáz.,a többit felhasználjuk a tetején krém legyen.
A cukormáz készítése:
16dkg kristálycukrot olvasztunk teflon edényben és 1-2 csepp ecettel jó arany barnára pirítjuk.
A félretett lapot bevagdaljuk cikkekre és ráöntjük a cukormázat ( Vigyázat nagyon forró és nagyon éget!!!!)gyors mozdulatokkal dolgozzunk mert hamar dermed.meleg vajas késsel jelöljük be a szeleteket.Majd ráhelyezzük a torta tetejére.Körbevonjuk a maradék krémmel és tetszés szerint díszítjük.