Dobos torta
Hozzávalók
Tészta
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
víz | 5 evőkanál |
krem
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
csokoládé | 15 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
kakaó (elhagyható) | 2 evőkanál |
Teteje
karamell | 1 darab |
---|
Desszertek: Dobos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük és félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük.
Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük.
Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport, majd a tojáshabot óvatosan hozzáadjuk.
Hat lapot sütünk belőle.
A porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, amíg megsűrűsödik.
Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 ek. kakaót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert Ramát.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat és vonjuk be a tora oldalát is.
A tetejére kevés cukrot világos színűre karamellizálunk és bevonjuk vele a 6. lapot, (én szeletekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel). Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldalát bevonhatjuk kókusszal, mandulával, vagy ki mivel szeretné.