Feltöltve:

Dobostorta

70
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojássárgája6 darab
finomított kristálycukor25 dekagramm
reszelt narancshéj1 kávéskanál
sima liszt5 dekagramm
burgonyaliszt5 dekagramm
tojássárgája6 darab

A csokoládékrémhez

kukoricaliszt5 dekagramm
tej3.75 dl
cukor5 dekagramm
tojássárgája felverve1 darab
Ráma25 dekagramm
mini pehelycukor12 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm

A karamellához

kristálycukor18 dekagramm

Desszertek: Dobostorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra (gázsütő 4. fokozat). Zsírozzunk, lisztezzünk ki egy 22 cm átmérőjű szétszedhető tortaformát.

2

Kavarjuk a tojássárgáját a cukorral világos szinűre és habosra, majd tegyük bele a narancshéjat. Szitáljuk át a kétféle lisztet, és adjuk hozzá a tojássárgájához. Külön edényben verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, és könnyed, gyors mozdulatokkal forgassuk a masszába.

3

Ebből a mennyiségből 6 lap készül. Kenjünk belőle vékony rétegeket a forma aljára, és szépen simítsuk el. Azonnal süssük 5-8 percig. Amint halvány aranysárga színt ölt, borítsuk tortarácsra, hogy kihüljön. A többi lapot ugyanígy süssük meg.

4

Amint a tészta kihűlt, állítsuk össze a tortát, nehogy a lapok kiszáradjanak és törékennyé váljanak.

5

A csokoládékrémhez keverjünk tejet egy kis kukoricalisztbe, a többi tejet pedig forraljuk fel a cukorral, adjuk hozzá a kukoricalisztes pépet, és állandó kavargatás közben forraljuk, míg besűrűsödik. Ekkor gyorsan dolgozzuk bele a tojássárgáját. Kavarjuk a margarint habosra, és keverjük a kihült sodóba. Duplafalú edényben olvasszuk fel a pehelycukrot a csokoládéval, és kavarjuk a krémbe. Tegyük a hűtőbe, míg kenhető állagúvá válik.

6

Tegyük félre a legszebb lapot, a többit rakjuk össze a csokoládékrémmel. A torta oldalát is kenjük meg.

7

A félretett lapról söpörjük le a morzsákat, és rakjuk sütőpapírra. Vegyünk elő két, hosszú pengéjű kést, és az egyik pengéjét kenjük meg olajjal vagy margarinnal.

8

A karamellhez takarékon melegítsük a kristálycukor felét aranyszínűre. Adjuk hozzá a többi cukrot, és főzzük sűrűre. Gyorsan öntsük a tésztarétegre, és a tiszta késsel simítsuk el. A zsírozott késsel azonnal jelöljük be a 10 szeletet, és vágjuk át a mázat, majd hagyjuk kihűlni. Helyezzük el a karamell-lapokat a kész torta tetején.

9

Ne tároljuk hűtőben, mert így tönkretennénk a karamell felületét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem