A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a Ramát felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra, (gázsütő: 3. fokozat). A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a Ramát. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyorsan csak tudjuk, egymás után, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni, kb 3 óra. A mázhoz egy lábasban felolvasztjuk a Ramát, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk,Ramával megkent, széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk, (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed). Még melegen, minden vágás előtt Ramával átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.