Dobostorta muffin
Hozzávalók
Csokoládékrém
puha Rama Vajas Íz | 30 dekagramm | |
---|---|---|
tejszín | 1.5 dl | |
étcsokoládé gőz felett felolvasztva | 10 dekagramm | |
vanília kivonat | 1 teáskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
méz | 1 dl | |
porcukor | 12 dekagramm | |
holland kakaópor | 10 dekagramm |
Cukorszilánkok
kristálycukor | 10 dekagramm |
---|
Tésztához
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 2 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
reszelt kezeletlen citrom héja, vagy egy 1/2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj | 1 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
liszt | 15 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
vanillincukor | 1 csomag | |
cukor | 10 dekagramm |
Desszertek: Dobostorta muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőport, a citromhéjat, a sót és a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, és keverjük addig, ameddig homogén tésztát kapunk. A kész tésztát töltsük muffin sütőformába illesztett muffin papírba vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Ügyeljünk rá, hogy a tészta fel fog jönni, így ne rakjuk tele a muffin formákat tésztával. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
Készítsük el a krémet a tetejére. Egy nagy tálban, kézi mixerrel dolgozzuk el a Rama Vajas Ízt a porcukorral, a kakaóporral és a csipet sóval. Adjuk hozzá a vaníliát és a mézet, majd a felolvasztott, lehűtött étcsokoládét. Végül keverjük hozzá a tejszínt, tegyük hűtőbe, amíg lehűl.
Ez idő alatt, készítsük el a tetejére a cukorszilánkokat!
A cukrot egy kevés vízzel egy lábosban olvasszuk fel, karamellizáljuk, majd öntsük tepsiben kiterített sütőpapírra.
Egy kés segítségével húzzuk el vékonyra, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, törjük apró darabokra.
Töltsük a lehűlt krémet nyomózsákba, majd nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére.
Díszítsük a cukorszilánkokkal, tároljuk hűtőszekrényben!