Feltöltve:

Dobostorta muffin

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

Csokoládékrém

puha Rama Vajas Íz30 dekagramm
tejszín1.5 dl
étcsokoládé gőz felett felolvasztva10 dekagramm
vanília kivonat1 teáskanál
1 csipetnyi
méz1 dl
porcukor12 dekagramm
holland kakaópor10 dekagramm

Cukorszilánkok

kristálycukor10 dekagramm

Tésztához

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tej2 dl
1 csipetnyi
reszelt kezeletlen citrom héja, vagy egy 1/2 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj1 darab
sütőpor1 csomag
liszt15 dekagramm
tojás2 darab
vanillincukor1 csomag
cukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. lépés

Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőport, a citromhéjat, a sót és a lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, és keverjük addig, ameddig homogén tésztát kapunk. A kész tésztát töltsük muffin sütőformába illesztett muffin papírba vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Ügyeljünk rá, hogy a tészta fel fog jönni, így ne rakjuk tele a muffin formákat tésztával. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.

3. lépés

Készítsük el a krémet a tetejére. Egy nagy tálban, kézi mixerrel dolgozzuk el a Rama Vajas Ízt a porcukorral, a kakaóporral és a csipet sóval. Adjuk hozzá a vaníliát és a mézet, majd a felolvasztott, lehűtött étcsokoládét. Végül keverjük hozzá a tejszínt, tegyük hűtőbe, amíg lehűl.

Ez idő alatt, készítsük el a tetejére a cukorszilánkokat!

4. lépés

A cukrot egy kevés vízzel egy lábosban olvasszuk fel, karamellizáljuk, majd öntsük tepsiben kiterített sütőpapírra.
Egy kés segítségével húzzuk el vékonyra, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, törjük apró darabokra.

Töltsük a lehűlt krémet nyomózsákba, majd nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére.
Díszítsük a cukorszilánkokkal, tároljuk hűtőszekrényben!

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem