Dolce Nero
Hozzávalók
Töltelék
kakaópor | 1 darab |
---|---|
cukor | 1 darab |
olaj | 1 darab |
tojás a lekenéshez | 1 darab |
Tészta
tej | 0.5 liter |
---|---|
liszt | 90 dekagramm |
olaj | 0.5 dl |
tojássárgája | 2 darab |
cukor | 2 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
élesztő | 3 dekagramm |
Rama a hajtogatáshoz | 25 dekagramm |
Desszertek: Dolce Nero a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból egyszerű kelt tésztát készítünk és meleg helyen letakarva megkelesztjük.
2
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk és a tészta középső harmadára rászeleteljük a hideg Rama felét, ráhajtjuk a jobb szélső harmadot és erre reszeljük a maradék Ramát, majd betakarjuk a bal oldali harmaddal és az egészet kettéhajtjuk. Ezt a nyújtást-hajtogatást még kétszer megismételjük, közben mindig letakarva hagyjuk kelni a tésztát.
3
Az utolsó kelesztés után fél cm vastagra kinyújtjuk és kb 10x35 cm-es háromszögekre vágjuk. Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk kakaós cukorral és feltekerjük.
4
A tetejét megkenjük tojással, ismét kelesztjük és előmelegített sütőben 200-210 C° aranybarnára sütjük.