Feltöltve:

Dolce Nero

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

kakaópor1 darab
cukor1 darab
olaj1 darab
tojás a lekenéshez1 darab

Tészta

tej0.5 liter
liszt90 dekagramm
olaj0.5 dl
tojássárgája2 darab
cukor2 evőkanál
1 csipetnyi
élesztő3 dekagramm
Rama a hajtogatáshoz25 dekagramm

Desszertek: Dolce Nero a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból egyszerű kelt tésztát készítünk és meleg helyen letakarva megkelesztjük.

2

Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk és a tészta középső harmadára rászeleteljük a hideg Rama felét, ráhajtjuk a jobb szélső harmadot és erre reszeljük a maradék Ramát, majd betakarjuk a bal oldali harmaddal és az egészet kettéhajtjuk. Ezt a nyújtást-hajtogatást még kétszer megismételjük, közben mindig letakarva hagyjuk kelni a tésztát.

3

Az utolsó kelesztés után fél cm vastagra kinyújtjuk és kb 10x35 cm-es háromszögekre vágjuk. Megkenjük olajjal, vastagon megszórjuk kakaós cukorral és feltekerjük.

4

A tetejét megkenjük tojással, ismét kelesztjük és előmelegített sütőben 200-210 C° aranybarnára sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem