Dombóvári István sütőtökös-sütikoszorúja
Hozzávalók
A tésztához
sütőtök püré | 350 gramm | |
---|---|---|
Liszt | 350 gramm | |
Rama Classic | 150 gramm | |
Tojás | 3 darab | |
nádcukor | 200 gramm | |
Étcsokoládé | 40 gramm | |
narancs | 1 darab | |
Sütőpor | 1 csomag | |
Fahéj | ízlés szerinti adag | |
kakaópor | 3 kávéskanál | |
gyömbér | ízlés szerinti adag |
A mázhoz
Étcsokoládé | 60 gramm | |
---|---|---|
Rama Classic | 25 gramm |
Sütéshez
Sütési idő | 40 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 175 ° |
Általában Dombóvári István szokott másokat égetni. Mivel a Rama Süti Challenge konyhájában semmi sem úgy történik, ahogy megszoktuk, az ő talpa alatt forrósodott a talaj. Szerencsére Dombi a receptbe faviccek helyett fakanállal vetette magát, és legreménytelenebb helyzetekből is könnyedén vágta ki magát. A végeredmény? 2 óra küzdelem, számtalan teljesített kihívás és egy igazán finom sütemény. Ezt a sütit kár lenne kihagyni, úgyhogy csatoltuk nektek is a receptet!
Elkészítés
Kapcsoljuk be a sütőt légkeverésre, és melegítsük 175 fokra!
A RAMA margarint olvasszuk fel, keverjük el a sütőtökpürével, reszeljük bele a megmosott narancshéját, a fűszereket, végül a narancs levét!
A lisztet szitáljuk át, és keverjük össze a sütőporral, majd apránként keverjük a sütőtökös masszához. Ha nagyon sűrű, kis vízzel hígíthatjuk!
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd tovább keverve kanalazzuk bele a cukrot végül egyenként a tojások sárgáját. Ezt a tojásos habot keverjük óvatosan a sütőtökös masszához.
Szedjük a kész masszát két részre és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport és felaprított étcsokoládét!
Kenjük ki RAMA margarinnal a koszorúformát majd lisztezzük be!
A 2 féle tésztát felváltva kanalazzuk a formába, majd tegyük a sütőbe, és tűpróbáig süssük (kb 40 perc)!
Ha kész, borítsuk ki a formából, és hagyjuk kicsit hűlni!
Közben vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét kevés RAMA classic-kal, majd az olvasztott csokoládét ízlés szerint csorgassuk vagy kenjük a koszorú tetejére!