Feltöltve:

Dorci szelet

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

4 tojásból sütött piskótalap1 darab

A tetejére

Ráma5 dekagramm
cukrozatlan kakópor2 púpos evőkanál
cukor10 dekagramm
víz2 evőkanál

Krémhez

finomliszt4 evőkanál
tej4.5 dl
vaníliás cukor3 csomag
Ráma16 dekagramm
porcukor16 dekagramm

A kakaós tésztához

finomliszt25 dekagramm
puha Rama10 dekagramm
cukor4 dekagramm
szalakáli1 dekagramm
tojás1 darab
cukrozatlan kakaópor1 evőkanál

Desszertek: Dorci szelet a sok

Elkészítés

1

A kakaós tésztához valókat összegyúrjuk, majd abban a tepsiben, amelyikben a piskóta sült, közepes lángon (180°C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a lisztet és a tejet simára keverjük, 1 csom. vaníliás cukorral ízesítjük, és kis lángon sűrű krémmé főzzük, majd kevergetve kihűtjük. A Ramát először magában, majd a porcukorral és a maradék vaníliás cukorral keverjük habosra. Apránként hozzáadva a főzött krémet tovább habosítjuk. Következik a rétegzés. A barna tésztalapot a tepsiben hagyjuk, erre rásimítjuk egyenletesen a vaníliás krémet, majd ráfektetjük a piskótalapot a krémre. Fél órára behűtjük, végül csokimázzal bevonjuk. Utóbbi úgy készül, hogy a hozzávalókat pár perc alatt felfőzzük, ha sima, a tűzről félrehúzzuk, és amikor már langyos, egyenletesen a tésztára kenjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem