Feltöltve:

Drazsés szelet

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája4 darab
cukor10 dekagramm
olvasztott Rama8 dekagramm
tojásfehérje4 darab
liszt12 dekagramm
sütőpor1 csomag

A krémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl
mascarpone1 doboz
tojásfehérje2 darab
cukor15 dekagramm
mazsolás drazsé1 csomag

Desszertek: Drazsés szelet a sok

Elkészítés

1

A tojássárgáját a cukorral és a folyékony Ramával habosra kikeverjük. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük és a sárgához adjuk. A lisztbe belevegyítjük a sütőport és a masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlapon megsütjük 170-180 fokon. Amikor kihűlt, három egyenlő részre felvágjuk.

2

A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel szokásos eljárással elkészítjük. Amikor kihűlt, hozzáadunk egy doboz mascarponét. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral felverjük és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez keverünk. A többi a tészta tetejének a díszítésére kell.

3

A lapokat a krémmel megtöltjük és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórunk. A legfelső lapot a habbal és a drazséval díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem