Feltöltve:

Drazsés szelet

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája4 darab
cukor10 dekagramm
olvasztott Rama8 dekagramm
tojásfehérje4 darab
liszt12 dekagramm
sütőpor1 csomag

A krémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl
mascarpone1 doboz
tojásfehérje2 darab
cukor15 dekagramm
mazsolás drazsé1 csomag

Desszertek: Drazsés szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgáját a cukorral és a folyékony Ramával habosra kikeverjük. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük és a sárgához adjuk. A lisztbe belevegyítjük a sütőport és a masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlapon megsütjük 170-180 fokon. Amikor kihűlt, három egyenlő részre felvágjuk.

2. lépés

A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel szokásos eljárással elkészítjük. Amikor kihűlt, hozzáadunk egy doboz mascarponét. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral felverjük és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez keverünk. A többi a tészta tetejének a díszítésére kell.

3. lépés

A lapokat a krémmel megtöltjük és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórunk. A legfelső lapot a habbal és a drazséval díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem