Drazsés szelet
Drazsés szelet
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojássárgája - 4 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • olvasztott Rama - 8 dekagramm
    • tojásfehérje - 4 darab
    • liszt - 12 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    A krémhez

    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tej - 7 dl
    • mascarpone - 1 doboz
    • tojásfehérje - 2 darab
    • cukor - 15 dekagramm
    • mazsolás drazsé - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tojássárgáját a cukorral és a folyékony Ramával habosra kikeverjük. A tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük és a sárgához adjuk. A lisztbe belevegyítjük a sütőport és a masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőlapon megsütjük 170-180 fokon. Amikor kihűlt, három egyenlő részre felvágjuk.
    2. A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel szokásos eljárással elkészítjük. Amikor kihűlt, hozzáadunk egy doboz mascarponét. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral felverjük és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez keverünk. A többi a tészta tetejének a díszítésére kell.
    3. A lapokat a krémmel megtöltjük és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórunk. A legfelső lapot a habbal és a drazséval díszítjük.