Feltöltve:

Drezdai mandulás, túrós szelet

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

liszt1 evőkanál
cukor15 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tojás4 darab
vékony, lapocskára vágott mandula10 dekagramm

A tésztához

Ráma8 dekagramm
1 csipetnyi
tojás2 darab
liszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
cukor5 dekagramm
tej (kb)2.5 dl

A közepére

mazsola5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
cukor13 dekagramm
tehéntúró50 dekagramm

Desszertek: Drezdai mandulás, túrós szelet a sok

Elkészítés

1

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot keverve feloldjuk benne, majd az élesztőt is belemorzsoljuk, kb. 2 ek. lisztet belekeverünk, letakarjuk, és meleg helyen 15-20 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, az élesztős tejet beleöntjük. A tojásokat beleütögetjük, megsózzuk, bedagasztjuk, a vége felé belecsurgatjuk az olvasztott Ramát is, 30 percig kelesztjük. A kész tésztát Ramával kikent tepsibe terítjük. A túrót villával összetörjük, majd a cukorral, a citromhéjjal és a mazsolával összekeverjük, megnedvesített késsel rákenjük a tésztára. A Ramát először a cukorral, majd a liszttel meg a tojásokkal simára keverjük, a túrókrémre simítjuk. A tetejét mandulával egyenletesen, gazdagon meghintjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon), kb. 25-30 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem