Drezdai mandulás, túrós szelet
Drezdai mandulás, túrós szelet
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • liszt - 1 evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • vékony, lapocskára vágott mandula - 10 dekagramm

    A tésztához

    • Ráma - 8 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • tojás - 2 darab
    • liszt - 50 dekagramm
    • élesztő - 3 dekagramm
    • cukor - 5 dekagramm
    • tej (kb) - 2.5 dl

    A közepére

    • mazsola - 5 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • cukor - 13 dekagramm
    • tehéntúró - 50 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot keverve feloldjuk benne, majd az élesztőt is belemorzsoljuk, kb. 2 ek. lisztet belekeverünk, letakarjuk, és meleg helyen 15-20 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, az élesztős tejet beleöntjük. A tojásokat beleütögetjük, megsózzuk, bedagasztjuk, a vége felé belecsurgatjuk az olvasztott Ramát is, 30 percig kelesztjük. A kész tésztát Ramával kikent tepsibe terítjük. A túrót villával összetörjük, majd a cukorral, a citromhéjjal és a mazsolával összekeverjük, megnedvesített késsel rákenjük a tésztára. A Ramát először a cukorral, majd a liszttel meg a tojásokkal simára keverjük, a túrókrémre simítjuk. A tetejét mandulával egyenletesen, gazdagon meghintjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon), kb. 25-30 percig sütjük.