Dunahullám
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 37 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 7 darab | |
tej | 5 dl | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 4 evőkanál | |
kristálycukor | 25 dekagramm | |
meggybefőtt | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
keserű kakaópor | 2 evőkanál | |
vanília ízű pudingpor | 1 csomag | |
tortabevonó étcsokoládé | 20 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm |
Desszertek: Dunahullám a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.
Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk.
A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.
A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.