Feltöltve:

Dunahullám 2

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz37 dekagramm
tojás7 darab
tej liter
finomliszt25 dekagramm
sütőpor2 teáskanál
aprított mandula1 evőkanál
porcukor4 evőkanál
kristálycukor4 evőkanál
kakaópor2 evőkanál
étolaj2 teáskanál
magozott meggybefőtt35 dekagramm
vanilincukor1 csomag
tortabevonó20 dekagramm
vaníliás krémpuding1 csomag

Desszertek: Dunahullám 2 a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát addig keverjük a cukorral, amíg fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a Ramás keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét aprított mandulával, a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.

2

A tepsit kikenjük Ramával, először a világos színű tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötét színűt és elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük a felületén. A tésztát előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

3

A pudingport négy evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felfőzzük, a pudingporos tejet hozzáadjuk, még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral felhabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a vaníliapudingot és a krémet a kihűlt tésztára kenjük.

4

A tortabevonót az olajjal vízfürdőn megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát. A még meg nem dermedt bevonatra egy villával díszítésként hullámokat rajzolunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

25"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem