Dunahullám 2
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 37 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 7 darab | |
tej | liter | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
aprított mandula | 1 evőkanál | |
porcukor | 4 evőkanál | |
kristálycukor | 4 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
étolaj | 2 teáskanál | |
magozott meggybefőtt | 35 dekagramm | |
vanilincukor | 1 csomag | |
tortabevonó | 20 dekagramm | |
vaníliás krémpuding | 1 csomag |
Desszertek: Dunahullám 2 a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A Ramát addig keverjük a cukorral, amíg fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a Ramás keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét aprított mandulával, a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük.
A tepsit kikenjük Ramával, először a világos színű tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötét színűt és elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük a felületén. A tésztát előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A pudingport négy evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felfőzzük, a pudingporos tejet hozzáadjuk, még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral felhabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a vaníliapudingot és a krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A tortabevonót az olajjal vízfürdőn megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát. A még meg nem dermedt bevonatra egy villával díszítésként hullámokat rajzolunk.