Dunahullám
Dunahullám
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 37 dekagramm
  • tojás - 7 darab
  • tej - 5 dl
  • finomliszt - 25 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • porcukor - 4 evőkanál
  • kristálycukor - 25 dekagramm
  • meggybefőtt - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • keserű kakaópor - 2 evőkanál
  • vanília ízű pudingpor - 1 csomag
  • tortabevonó étcsokoládé - 20 dekagramm
  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.
  2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk.
  4. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.
  5. A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.