Feltöltve:

Duplacsokis palacsintatorta fruktózzal és édesítőszerrel

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
víz2 dl
tojás4 darab
olaj3 evőkanál
tej7 dl
liszt25 dekagramm
tejszín2 dl
1 csipetnyi
tojássárga4 darab
kakaópor8 teáskanál
szódabikarbóna1 csipetnyi
habfixáló1 csomag
fruktóz8 evőkanál
folyékony édesítőszer20 milliliter
eljes kiőrlésű rozsliszt7 dekagramm

Desszertek: Duplacsokis palacsintatorta fruktózzal és édesítőszerrel a sok Torta , Palacsintatorta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Először a kakaókrémet készítjük el, hogy kihűljön, mire kisütjük a palacsintákat:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, és apránként a többi tejet, hogy homogén maradjon. Hozzáadjuk a folyékony édesítőszert.

2. lépés

Kis lángon, kézi habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük a kakaókrémet. Ha közben előfordulhat, hogy csomósodik, csak kavarjuk rendületlenül. A végén, amikor teljesen besűrűsödött, és levettük a tűzről, kézi vagy gépi habverővel tovább kavarva ki lehet simítani, míg meleg.

3. lépés

Ezután a palacsintákat készítjük el. A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk. Ha turmixgépben keverjük össze a hozzávalókat, akkor a sorrend: tej, tojás, lisztek, víz, só, szódabikarbóna, édesítő, olaj. Kb. 20 db kis méretű v. 17 db nagy méretű palacsinta készül ebből a tésztamennyiségből.

4. lépés

Ha a palacsinták kisültek, elkészítjük a csokoládémázat:
A kakaóport összekeverjük a fruktózzal. Hozzáadjuk a vizet, és kicsi lángon megolvasztjuk. Ha a fruktóz megolvadt, és az egésznek "máz" állaga van, akkor hozzákeverjük az előzőleg kis kockákra vágott margarint, amíg homogén lesz.

5. lépés

Mindeközben a kakaókrémünk kihűlt, és megtöltjük a palacsintákat, rétegezve:
1 palacsinta
1 kakaókrém réteg
1 palacsinta
1 csokoládémáz réteg
így folytatjuk, amíg a palacsinták és a kakaókrém elfogy. A csokoládémázból a bevonáshoz maradnia kell.

6. lépés

Az így elkészült félig kész tortát bevonjuk a maradék csokoládémázzal, és feldíszítjük ízlés szerint tejszínhabbal, gyümölccsel és marcipánfigurával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 170"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem