Duplán citromos szelet
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 13 dekagramm | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
olvasztott Rama | 8 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
liszt | 12 dekagramm |
A mázhoz
porcukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
citrom kifacsart leve | 0.5 darab |
Desszertek: Duplán citromos szelet a sok
Elkészítés
1
A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük, belereszeljük a citrom héját, a levét belefacsarjuk, hozzáadjuk az olvasztott, langyos Ramát. Tovább keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját. 25x30 cm-es tepsiben sütjük. Ha kihűlt citrommázzal bevonjuk. A porcukrot a citromlével addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A tésztára kenjük és dermedni hagyjuk.