Duplán citromos szelet
Duplán citromos szelet
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 4 darab
    • kristálycukor - 13 dekagramm
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
    • olvasztott Rama - 8 dekagramm
    • sütőpor - 1 darab
    • liszt - 12 dekagramm

    A mázhoz

    • porcukor - 15 dekagramm
    • citrom kifacsart leve - 0.5 darab

    Elkészítés:

    1. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukrokkal fehéredésig keverjük, belereszeljük a citrom héját, a levét belefacsarjuk, hozzáadjuk az olvasztott, langyos Ramát. Tovább keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját. 25x30 cm-es tepsiben sütjük. Ha kihűlt citrommázzal bevonjuk. A porcukrot a citromlével addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A tésztára kenjük és dermedni hagyjuk.